اینجا با مقایسه لپ تاپ با مینیکامپیوتر به بررسی کاربردها و مزایا و معایب این سیستمها میپردازیم. با وجود انواع کامپیوترهای اداری همانند دسکتاپ، آل این وان، لپ تاپ و مینیکامپیوتر انتخاب سخت است و تنها راهنمای ما در خرید یک سیستم مناسب، توجه به نیاز و کاربری ما است. کوچک شدن محیطهای اداری و مسکونی سبب شده است که بسیاری از افراد به جای خرید یک کامپیوتر رومیزی به فکر استفاده از انواع سیستمهای کامپیوتری کوچک و قابل حمل بیفتند. کامپیوترهای رومیزی دارای ویژگیهایی چون قدرت پردازشی بالا، عدم نیاز به شارژ باتری، امکان اتصال انواع وسایل جانبی و… هستند. در مقابل این کامپیوترها به دلیل بزرگ و جاگیر بودن، نیاز به اتصال همیشگی به برق و قیمت بالایی که دارند به مرور جای خود را به لپ تاپ و مینیکامپیوتر دادهاند. در این مقاله به مقایسه لپ تاپ و مینیکامپیوترها پرداختهایم تا ببینیم کدامیک برای جایگزینی کامپیوترهای رومیزی بهتر است.
آشنایی با لپ تاپ و مینیکامپیوتر
در دنیای امروز کمتر کسی پیدا میشود که لپ تاپ و مینیکامپیوتر برایش کلماتی ناآشنا باشد اما به احتمال زیاد نمیداند که در داخل این جعبه جادویی مستطیل شکل چه خبر است. برای یک لپ تاپ قدرت پردازشی مهمترین اولویت خرید نیست. مگر اینکه لپ تاپ را برای گیمینگ یا اجرای برنامههای سنگین مهندسی خریداری کنید. برای یک کاربر معمولی لپتاپ سرعت، مقدار حافظه داخلی و طول عمر باتری از همه چیز مهمتر است. چرا که کاربران معمولی بیشتر برای ذخیره اطلاعات، انجام پروژههای دانشگاه یا محل کار و تماشای فیلم از لپ تاپ استفاده میکنند.
اما در مینیکامپیوترها قضیه کاملا متفاوت است. استفاده از مینیکامپیوترها چند سالی است که در کشور ما رایج شده و بنابراین هنوز افراد زیادی هستند که دقیقا تعریف و کاربرد یک مینیکامپیوتر را نمیدانند. مینیکامپیوترها کیسهای کوچکی هستند که به جای کیسهای قدیمی و جاگیر کامپیوترهای رومیزی استفاده میشوند و دقیقا همان کار را برای شما انجام میدهند. نکته جالب درباره مینیکامپیوترها این است که شما میتوانید کانفیگ آنها را شخصیسازی کنید. یعنی بر اساس نیازتان تعیین کنید که مشخصات مینیکامپیوتر موردنظرتان باید چه چیزهایی باشد.
در چه مواردی میتوان از لپتاپ استفاده کرد؟
استفاده از لپتاپ در میان دانشجویان، دانش آموزان، معلمان و استادان دانشگاه طرفداران زیادی دارد. این موضوع به این دلیل است که این افراد در مکانهای مختلف به اطلاعات موجود در سیستم خود نیاز داشته و قصد اجرای برنامههای مختلف را دارند. به همین دلیل قشر عظیمی از خریداران لپتاپ کسانی هستند که نیاز به دستگاهی برای ارائه سیار اطلاعات دارند. دستگاهی سبک که به راحتی حمل شده و همه ویژگیهای یک کامپیوتر را دارا باشد.
لپتاپها دارای رنج کاربرد گستردهای هستند و بر همین اساس قیمتهای متفاوتی هم دارند. بررسی تخصصی لپتاپ در هنگام خرید به شما کمک میکند که بر اساس نیاز خود مناسبترین گزینه را انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر قصد بازی کردن با لپتاپ را دارید، نباید لپتاپی را که از ابتدا با هدف اجرای برنامههای معمولی که نیاز به پردازش سنگینی ندارند ساخته شده خریداری کنید. بنابراین پیش از آنکه اقدام به خرید کنید بهتر است برندهای مختلف لپتاپ را بشناسید و مشخصاتی را که برای کاربرد مدنظرتان لازم است لیست کنید.
اما سوال اصلی اینجا است که در چه مواردی باید یک لپتاپ را به جای یک مینیکامپیوتر انتخاب کرد؟ از آنجایی که اصلیترین ویژگی لپتاپ داشتن مانیتور و آماده به کار بودن آن است، خرید آن به افرادی که مدام در حال جابهجایی هستند و نیاز به استفاده از اطلاعات در مکانهای مختلف دارند، توصیه میشود. شما میتوانید لپتاپها را برای اجرای برنامههای سنگین یا بازی کردن نیز استفاده کنید. اگر قصد دارید در هر جایی و هر حالتی کار خود را انجام دهید و محدود به یک میز نشوید، یک لپتاپ خریداری کنید.
مزیتهای استفاده از لپتاپ
– وزن بسیار سبک
لپتاپها بسته به مشخصاتشان دارای وزنهای متفاوتی هستند اما معمولا وزن آنها از 5 کیلوگرم فراتر نمیرود. چرا که سازندگان این وسایل دیجیتال به دنبال حمل راحتتر آن هستند. به همین دلیل به خصوص در مدلهای جدید لپتاپ سبکی و باریکی یکی از مهمترین مشخصات است.
– قابلیت حمل
از آنجایی که خریداران لپتاپ بیشتر دانشجوها و کارمندان هستند، قابلیت حمل این وسایل بسیار دارای اهمیت است. چرا که خریداران لپتاپ قصد دارند در خیابان، ماشین، پارک، منزل یا دانشگاه به سرعت به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند و به راحتی با کیف دستی یا کوله پشتی آن را حمل کنند.
– امکان استفاده چند ساعته بدون اتصال به منبع برق
مهمترین ویژگی لپتاپها این است که منبع تغذیه اصلی آنها باتری است. به همین دلیل میتوانید پس از یک بار شارژ کامل تا چند ساعت بدون نیاز به اتصال لپتاپ به برق از آن استفاده کنید و نیازی به پیدا کردن یک پریز برق نخواهید داشت.
– دسترسی سریع و راحت به اطلاعات
از آنجایی که میتوانید لپتاپ را در یک کیف گذاشته و با خود به این طرف و آن طرف ببرید، میتوانید در هر محلی به محض اینکه اراده کنید به اطلاعات موجود در لپتاپ دسترسی پیدا کنید.
– مصرف پایین انرژی
به دلیل اینکه لپتاپها از باتری به عنوان منبع تغذیه خود استفاده میکنند، معمولا مصرف برق بسیار پایینی دارند. البته اگر برنامههای سنگین با مصرف زیاد باتری روی آن نصب کرده باشید، مصرف انرژی لپتاپ افزایش خواهد یافت.
معایب استفاده از لپتاپ
– عدم امکان ارتقای پردازنده و کارت گرافیک
از آنجایی که باریکی و سبکی در لپتاپها دارای اهمیت است، معمولا از کارت گرافیک آنبرد استفاده میشود. به همین دلیل امکان ارتقای پردازنده، حافظه یا کارت گرافیک آن وجود ندارد. تنها موردی که در لپتاپها میتوان ارتقا داد افزودن یک حافظه SSD به آنها است.
– تعمیر مشکل
از آنجایی که قطعات لپتاپها بسیار کوچک و ظریف است، تعمیر آنها کار مشکلی است. به علاوه بهروز شدن مداوم لپتاپها باعث میشود که مدلهای فعلی موجود به سرعت قدیمی شوند و پیدا کردن قطعات آنها کار دشواری باشد.
– قیمت بالا
افزایش قیمتها در بازار امروز کشورمان بر روی لپتاپها نیز موثر بوده است و نمونههای باکیفیت آن در حال حاضر با قیمت بسیار بالایی فروخته میشوند. این قیمت در مقایسه با مینی کامپیوترها نیز بسیار بالاتر است.
– بالا بودن احتمال سرقت
از آنجایی که شما لپتاپ را با خود در خیابان حمل میکنید، احتمال سرقت آن بسیار بالا است. پس در خیابان و هر محل دیگری باید همواره مراقب دزدهای در کمین نشسته باشید.
– احتمال بالای آسیبپذیری قطعات
امکان حمل و وزن سبک لپتاپها باعث میشود که آسیبپذیری آنها نیز بالا برود. ممکن است یک لحظه حواستان پرت شود و آب یا چای روی لپتاپتان بریزید یا در هنگام بلند کردن، آن را به میز، دیوار یا صندلی بکوبید.
در چه مواردی باید یک کامپیوتر کوچک یا مینیکامپیوتر خرید؟
مینیکامپیوترها در واقع همان کامپیوترهای رومیزی با کیس بسیار کوچکتر هستند. به همین دلیل شما میتوانید کیس این کامپیوترها را در هرجایی حتی پشت مانیتور نیز نصب کنید. همین امر باعث میشود که بسیاری از ادارات استفاده از مینیکامپیوترها را به کامپیوترهای رومیزی ترجیح دهند. از آنجایی که هدف این مقاله مقایسه لپتاپ و مینیکامپیوترها است بیشتر از این به بررسی تفاوتهای مینیکامپیوتر و دسکتاپ نمیپردازیم.
به طور کلی مینیکامپیوتر به دو دسته اداری و صنعتی تقسیم میشوند. مینیکامپیوترهای اداری در بانکها، مدارس، دانشگاهها و دیگر ادارات استفاده میشوند. به همین دلیل یکی از مشتریان اصلی مینیکامپیوترهای مدیران ادارات هستند. از مینیکامپیوترهای صنعتی نیز معمولا در آزمایشگاهها و کارخانهها استفاده میشود. این کامپیوترها در برابر گرد و غبار و تغییرات دما بسیار مقاومتر از کامپیوترهای کوچک اداری هستند.
چه کسانی باید مینیکامپیوتر را خریداری کنند؟
سوال اینجاست که چه کسانی باید مینیکامپیوتر را خریداری کنند؟ ادارهها و دفاتر کاری که تعداد کارمند زیادی دارند، معمولا از کمبود فضا شکایت میکنند. صاحبان این مکانها معمولا جایی برای قرار دادن کیسهای کامپیوتر نداشته و مجبور به اجاره یا خرید محیطی بزرگتر یا قرار دادن تعداد زیادی کارمند در محیطی کوچک میشوند. استفاده از مینیکامپیوترها برای این افراد گزینه بسیار مناسبی است. چرا که آنها قصد حمل اطلاعات را نداشته و صرفا قصد دارند تعدادی کامپیوتر در اختیار کارمندان خود قرار دهند.
مدارس و دانشگاهها نیز یکی دیگر از خریداران مینیکامپیوترها هستند. از آنجایی که امکان آوردن لپتاپ برای بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان وجود ندارد، مدارس و دانشگاهها مجبور به در نظر گرفتن محیطی به عنوان سایت هستند. محیطی که هم میتواند یک کلاس درس باشد و هم محیطی برای استفاده عموم دانشجویان. بدون شک در چنین مکانی مینیکامپیوتر مناسبترین گزینه است. چرا که هدف اصلی در این مکان وجود یک کامپیوتر ثابت و جمع و جور است که طول عمر مناسبی داشته باشد و امکان سرویسدهی به تعداد زیادی از افراد را داشته باشد.
از دیگر مشتریان پروپاقرص مینیکامپیوترها میتوان به کارگزاریهای بورس، دفاتر پیشخوان دولت، آژانسهای مسافرتی و به طور کلی دفاتر اداری با تعداد زیاد کارمند هستند. این ادارات معمولا فضایی کوچک دارند به همین دلیل استفاده از مینیکامپیوترها که فضای کمتری را اشغال میکنند، بسیار دارای اهمیت است.
مزیتهای استفاده از مینی کامپیوترها
– طول عمر بالا
مینیکامپیوترها در مقایسه با لپتاپها دارای طول عمر بالاتری هستند. چرا که شما میتوانید قطعات سختافزاری آنها را ارتقا دهید و با سرویس به موقع تا مدتها بدون بروز مشکل از آن استفاده کنید.
– مصرف برق بسیار پایین
در مقایسه با کامپیوترهای رومیزی مصرف برق مینیکامپیوترها بسیار کمتر است. اما از آنجایی که به منبع برق متصل میشوند و قدرت بیشتری از لپتاپها دارند، مصرف برق آنها از لپتاپها بیشتر است. برای مطالعه بیشتر به مقاله ما با موضوع مصرف برق کمتر مینیکامپیوترها نسبت به کامپیوترهای رومیزی مراجعه نمایید.
– دارای ابعاد کوچک
مینیکامپیوترها آنقدر کوچک هستند که شما میتوانید آنها را پشت مانیتور یا روی دیوار نیز نصب کنید. به همین دلیل در هر محیطی و هرجایی میتوانید از آنها استفاده کنید.
– پشتیبانی از انواع سیستمعامل
مینیکامپیوترها ویژگیهای یکسانی با کامپیوترهای رومیزی دارند. بنابراین نیاز به استفاده از یک سیستمعامل خاص برای آنها ندارید. شما میتوانید سیستمعاملهای مختلف و رایج لپتاپها و کامپیوترهای رومیزی را روی آنها نصب کنید.
– امکان نصب انواع برنامهها
مینیکامپیوترها حافظه کافی برای نصب برنامههای مختلف را دارند. از آنجایی که این کامپیوترها امکان شخصیسازی کانفیگهای سختافزاری را به شما میدهند، میتوانید متناسب با برنامههایی که قرار است روی آنها نصب کنید، مقدار حافظه و قدرت پردازنده را انتخاب کنید.
– دارای قابلیت ارتقا
اگر مینیکامپیوتر شما قدیمی شده نیازی به خرید یک کامپیوتر جدید ندارید. شما میتوانید با تغییر حافظه رم، پردازنده یا کارتهای گرافیک آنها را ارتقا دهید و برنامههای جدیدتر را بر روی آنها نصب کنید.
معایب استفاده از مینیکامپیوترها
– نیاز همیشگی به اتصال به برق
مینیکامپیوترها باتری ندارند. بنابراین لازم است همواره به یک پریز برق متصل باشند. پس شما نمیتوانید از آنها در خیابان، ماشین یا محیطهای بیرون خانه استفاده کنید.
– نیاز به کابلها و سیمهای متعدد برای اتصال
از آنجایی که مینیکامپیوترها پورتهای ورودی و خروجی مختلفی دارند، برای اتصال مانیتور، موس، کیبورد و سایر وسایل جانبی به آنها باید از کابلهای متعدد استفاده کنید.
لپتاپ یا مینی کامپیوتر؟!
برای پاسخ به این سوال، لازم است که فاکتورهای متعددی را در نظر بگیریم. تفاوت اصلی لپ تاپها با مینیکامپیوترها در کاربری آنها است زیرا مینیکامپیوترها کاربردی اداری،صنعتی و شخصی دارند در صورتی که لپ تاپ ها برای مصارف شخصی مناسبتر هستند و برای استفاده طولانی مدت در شرکتها هم از لحاظ صرفه اقتصادی و هم از لحاظ کاربری مناسب نیستند.
اگر اولویت شما برای خرید این است که در هرجایی بتوانید از کامپیوتر خود استفاده کنید، باید یک لپ تاپ بخرید. اما اینکه چه لپتاپی بخرید کاملا وابسته به برنامههایی است که قرار است در آینده آن را اجرا کنید. از موارد دیگری که باید خرید لپتاپ را به کامپیوتر رومیزی ترجیح دهید این است که جایی برای سیمها و کابلها نداشته باشید. فضایی برای قرار دادن میز یا مانیتور در اختیار نداشته باشید و لپتاپ را برای تیمی خریداری میکنید که هرکدام در محلی جداگانه قرار دارند و صرفا برای انجام پروژه در محلی دور هم جمع میشوند.
خرید مینیکامپیوترها بیشتر برای ادارهها یا مکانهایی که نیاز به قرار دادن تعداد زیادی کامپیوتر دارند، توصیه میشود. خریداران این کامپیوترها معمولا قرار نیست در جایی بیرون از شرکت به اطلاعات دسترسی داشته باشند. بنابراین بهتر است از مینیکامپیوترها استفاده کنند که دارای امنیت بیشتری است.
یکی از اصلیترین مشخصههای مینیکامپیوترها مصرف برق بسیار پایین آنها است. به علاوه این کامپیوترها قابلیت ارتقا دارند. هرچند که این قابلیت به وسعت کامپیوترهای رومیزی نیست. اما نسبت به لپ تاپها آزادی عمل بیشتری برای ارتقا سیستمهای خود دارید. برای آشنایی بیشتر با ویژگیهای کامپیوترهای کوچک میتوانید به صفحه مینیکامپیوتر در سایت ما مراجعه نمایید.
نتیجه مقایسه لپ تاپ با مینیکامپیوتر
از آنجایی که قیمت سیستمهای کامپیوتری روزبهروز بالاتر میرود، خرید سیستمی که تا چندین سال بتواند نیازهای شما را برطرف سازد یک امر حیاتی است. در این مطلب تلاش کردیم مهمترین ویژگیهای مینیکامپیوتر با لپ تاپ را بیان کنیم تا مشکلات شما در هنگام خرید کمتر باشد. اما اگر تصمیم به خرید مینیکامپیوتر گرفتهاید، ما خرید مینیکامپیوترهای هترون را به شما توصیه میکنیم.
مینیکامپیوترهای هترون از کیفیت مناسب و دوام بالایی برخوردارند. به منظور پاسخگویی به نیازهای شما کامپیوترهای هترون دارای انواع پورتها، سیستمعاملها، توان کاری و طراحیها است. همچنین شما میتوانید بسته به نیاز خود پورتهای خروجی این کامپیوترها را سفارشیسازی کنید. با خرید مینیکامپیوترهای هترون یک گارانتی 48 ماهه به شما تحویل داده میشود. رزومه این شرکت کاملا گویای کیفیت محصولات ارائه شده توسط آنها هست. اگر شما هم خرید مینیکامپیوترها را برای خود مناسب تشخیص دادهاید، میتوانید مینیکامپیوترهای هترون را در سایت دیجیکالا نیز بررسی نمایید.